RSS
 

cinismul realitatii

16 Aug

Eu sunt genul clasic de spectator. Merg daca imi place ceva, daca ma intereseaza regia sau subiectul.
Ieri am mers la nimereala -e adevarat!- insa nu regret.
O piesa in regia lui R. I. si un text tot de el, numita “BOX FM” si bine pusa la punct.
E genul de piesa care e cinic de realista sau chiar realismul cinic. Adica razi la ea-piesa- insa te ustura adevarul. E ca si cand altul gandeste la fel ca tine.
Am ras de nu mai stiam de mine, insa era ca o regasire a ceea ce credeam ca am pierdut: firul realitatii. Pe care multi in pierd la o piesa de avangarda, pentru ca se amesteca registrele si uneori, te pierzi prin logica… ilogica!
Piesa Box FM e chiar o cutie – pe care si-o pune la inceput personalul principal- ca dupa aceea sa inceapa piesa propriu-zisa.
E ca si cum facem parte dintr-o cutie zi de zi, cu ideile noastre, cu ideile altora, cu parerile unora, cu ale noastre, o cutie de sentimente si prejudecati, in care trebuie sa toleram sau nu realitatea. sau mediocritatea. sau non-valorile. sau chiar ceea ce nu ne place.
si nu de multe ori suntem noi. adica ne putem pierde prin cutia societatii si prin cutia superficialului. prin ceea ce simtim si ce spunem de fapt.
tipul, un prezentator de radio, cu limbaj libertin si fara jena spune parca exact ce am vrea sa auzim pe TV, ceea ce unii gandim la realitatile din jurul nostru.
ne adapteaza la neadaptabil. la imoralul logicii.
analiza textului cantecului trupei Valahia “banii si fetele” a fost sublim. toata sala era in delir de ras.
desi prezentatorul apare ca inadaptabil, e mutabil pe o tabla de sah. una divina! desi se da imprevizibil, pentru o tipa Laura e cel mai previzibil.
o piesa care merita toti banii! serios! din toata inima va recomand spectacolul. :)
Felicitari pentru spectacol, RI!

 
Comments Off on cinismul realitatii

Posted in teatru

 

Tags:

Comments are closed.