fantezie si prietenie

Salutare!

In curand in cinema (deocamdata e avanpremiera) o sa fie filmul dupa romanul lui J. K. Rowling “Animale Fantastice si unde le poti gasi” – titlul e lung, insa nha…cine sunt eu?

Daca perioada 2001-2009 ati ratat-o cand se facea “Harry Potter”, acum s-a revenit la un altfel de efecte.

Newt Salamandra (asa a fost traducerea numelui) tocmai ce vine..in America cand au loc tot feluri de evenimente violente.

Newt este un tip destul de bland si atasat de animalutele lui din valiza – si lumea de dincolo de ea.

Actiunea incepe cand se valiza lui si a lui Kawlsky se incurca – si el pana la urma e cu valiza cu gogosi, iar Non-Magul este atacat de tot felul de animalute.

Intre lumea brutala a Non-Magilor – vezi Credance si “mama” adoptiva (care batea cu o curea orice copil) si lumea vrajitorilor incepi sa alegi lumea cu grifoni si tot felul de plantute sentimentaliste.

Prietenia unui Non-Mag cu un prieten al animalelor fantastice e interesanta – iar actorul care e “non-mag” face toti banii (ca interpretare si expresii ale fetei).

Aurorul G, o femeie care respecta legea -si care a fost “data afara”- o sa il inteleaga pe Newt (asta dupa ce il ia prima oara pe sus ca nu a respectat legea vrajitoreasca)… iar sora ei va fi “interesata” de Non-Mag (in nuantele prieteniei si sentimentelor).

Pana la urma, “Animale fantastice…” e un film previzibil – vezi Credance si “actiunile lui”.

Aurorii sunt destul de “reci”… Colin F e curios ca a inceput sa joace in fantasie – e imposibil sa nu-ti vina in minte filmele de actiune si dramele in care a jucat( atunci cand vezi).. ┬ási cu toate acestea la final…surpriza… chiar da… surpriza (singura non-previzibila!). Cu o vraja Revelio … poti da peste cine stie cine. si cine stie la sens normal si figurat.

Povestea lui J.K.Rowling ramane in acelasi fantasie dulceag, de care (daca iti place stilul) nu te saturi.

:-) mie personal mi-a placut filmul si este de un 8.5. Merita vazut in perioada de basm a Craciunului, iar copiii il pot vedea ca pe o sursa de imaginatie – si o sa va tina in priza.

Ar trebui sa nu se simta Credance – totusi. D-asta i-am mai luat din nota. Copiii abuzati sau neintelesi tind sa devina previzibili.

Blue

 

 

 

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.