Comunicarea privind vaccinarea trebuie facuta dupa construirea increderii si sa raspunda crizei vaccinarii

În orice țară există riscul ca ocazional să apară focare de boli infecțioase, care pot fi însă prevenite prin vaccinare. Cu toate acestea, acoperirea vaccinală poate fi afectată de anumite elemente, printre care și comunicarea către populație privind efectele vaccinurilor, se menționează într-un comunicat de presă al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

 

În acest sens, în cazul celor din urmă, astfel de situații exercită o presiune suplimentară asupra programelor de imunizare –  capacității, calității și eficienției comunicării.

 

În fața acestor provocări, statele membre au solicitat îndrumări tehnice și sprijinire din partea OMS pentru regiunea Europa în ceea ce privește comunicarea siguranței vaccinării.

 

Acest ajutor al OMS vine prin Programul de imunizare contra bolilor care pot fi prevenite, care se va desfășura sub formă de ateliere de formare subregională și în fiecare țară pentru a construi capacitatea și de a facilita stabilirea unor mecanisme de coordonare și de răspuns în aceste state.

Un astfel de atelier de instruire pentru autoritățile și partenerii din domeniul sănătății privind comunicarea și îmbunătățirea parametrilor vaccinării s-a desfășurat la București, în data de 28 februarie 2017.

 

Conform comunicatului, evenimentul din ţara noastră s-a concentrat pe îmbunătățirea pe termen lung a construirii încrederii populației privind problematica vaccinării, dar și despre luarea deciziilor de către autoritățile competente, a îmbunătățirii timpului de răspuns și a calității în abordarea preocupărilor legate de siguranța publică vaccinală și a asistenței de sănătate și de gestionare a relațiilor media.

 

La acest eveniment au participat 12 reprezentanți OMS care au prezentat Programul Național de Imunizare și autoritățile de reglementare, precum și alți parteneri, inclusiv membri ai Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș” și asociația profesională a medicilor de familie.

 

 

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.