jaf cu stil recenzie

Comedia nu are vârstă! Asta ne vor demonstra veteranii de la Hollywood Morgan Freeman, Michael Caine şi Alan Arkin care sunt pregătiţi să dea marea lovitură.

În numele răzbunării şi al disperării, cei trei apelează la clasica metodă „banii sau viaţa” şi se pregătesc pas cu pas, temeinic şi fără grabă, să… spargă o bancă.

Rezultatul? În primul rând hohote de râs.

 

Synopsis:

Câştigătorii Premiului Oscar Morgan Freeman, Michael Caine şi Alan Arkin formează o echipă de pomină şi interpretează rolurile a trei prieteni de-o viaţă Willie, Joe şi Al, care decid să rişte viaţa liniştită de pensionar şi jocurile de bingo lipsite de orice palpitaţie pentru un plan ilegal, atunci când toate economiile lor sunt pierdute din cauza unor tertipuri bancare.

Disperaţi că nu-şi pot plăti facturile şi nu-şi pot sprijini familia, cei trei iau măsuri extreme, ba chiar letale pentru o persoană la vârsta a treia: vor jefui însăşi banca din cauza căreia au rămas fără bani.

 

Warner Bros. Pictures şi Freeman Entertainment distribuie filmul Going in style – JAF CU STIL. 

Din cinematografe din 14 APRILIE 2017!

 

Recenzie Simionescu Simona 

In aceasta comedie avem de-a face cu o situatie cat de poate de fireasca – bancile si tertipurile tehnice pe care le implica “imprumuturile”, pensiile si alte aspecte (cand acestea isi revoca dreptul de a-ti lua casa in cazul in care nu poti plati rata). Situatia se aplica in cazul pensionarilor, care dupa 30-40 de ani se vad brusc si fara pensii, si posibil in pragul colapsului financiar.

Filmul incepe cu Joe (Michael Caine), care devine martor din greseala la un jaf (fiind la banca pentru ca neplata, cu un plic galben, iar “ofiterul” ii zice malitios ca “vai, asta nu e grav, sa vedeti plicul rosu”). Acesta are un mic dialog cu “seful” hotilor, care e empatic – surprinzator?.

Normal.

DUPA acest jaf, banca/partenerul bancii declara ca nu poate plati nicio pensie, ca isi schimba sediul in Vietnam… MECANISME prin care sa nu se achite si sa respecte munca unor oameni.

Cand Joe primeste vestitul plic rosu, prin care e anuntat ca va ramane fara casa – in care locuiau fiica si nepoata lui-, acesta decide ca e o solutie sa faca si el, impreuna cu prietenii lui de-o viata, Willie (Morgan Freeman) si Al (Alan Arkin) sa jefuiasca banca – chiar pe aceeasi care urma sa ii ia casa.

Bineinteles, actiunea este animata de replici amuzante, cu farmecul si carisma acestor actori veterani.

Pentru a pune planul in actiune e nevoie si de ajutorul unui SPECIALIST – in jaf.

Si de aici, pana departe … puteti sa va imaginati – sau nu- sirul evenimentelor.

Un film pe care il recomand cu multa caldura si veselie – pentru ca chiar merita vazut. :) Eu i-am dat un 9, nu e un film cu actiuni chiar previzibile (si o sa vedeti de ce!). Si e chiar binevenit SEARA! dupa o zi obositoare si cum mai vreti voi de lucru.

arhiva personala vizionare de presa 11.04.2017

arhiva personala
vizionare de presa
11.04.2017

 

Si trailer-ul. :)

 

 

 

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.