Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales recenzie

Synopsis

Atras într-o aventură cu totul nouă, căpitanul urmărit de ghinion Jack Sparrow este lovit și mai abitir de valul neșansei atunci când pirații fantomă conduși de vechiul său inamic, groaznicul Căpitan Salazar (Bardem), evadează din Triunghiul Diavolului hotărâți să nimicească toți pirații de pe mare… inclusiv pe el. Singura speranță de supraviețuire a Căpitanului Jack ține de găsirea legendarului Trident al lui Poseidon, un artefact puternic, ce îi conferă posesorului său controlul total asupra apelor.

În efortul de a scăpa de Salazar, Jack se aliază cu Henry (Brenton Thwaites), un marinar tânăr din Flota Navală Regală şi cu Carina Smyth (Kaya Scodelario), o specialistă în astronomie. Singura lor scăpare este legendarul Trident al lui Poseidon. Cei trei pornesc în căutarea lui, la bordul corăbiei „Pescăruşul Mort” (Dying Gull), fiind urmăriţi de cel mai aprig duşman pe care l-a avut până acum Sparrow.

 

 

Salutare!

La Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales partea a 5a (dupa cele 4 :)) care este, si la care m-am uitat la jumatati de filme, recunosc)  am mers acus la film pentru ca … Javier Bardem. Recunosc! Pacat! Taiati-mi … franghia.

Pe scurt:

Henry Turner, fiu-su’ lu’ Will Turner (aka Orlando Bloom) si al Elizabethei (aka Keira Knightley) vrea sa il scape de blestem pe Will – ca avea el blestem de mare (Asa ii zice, no, adica el era asa viu, dar …nava era scufundata) pe Olandezul.

Frumos, elegant, Will ii zice ca nu e cazul, ca asta e, ii place asa blestemat, ca nu are cum sa fie ajutat, ca nu e optiune, ca trebuie sa isi vada de viata lui, ca nha.. nu e bine sa isi puna intrebari acolo unde se stiu raspunsurile.

Pana la urma, dupa un timp (gen 9-10 ani), Henry -cel-viteaz il cauta -si gaseste- pe Jack Sparrow, asta dupa ce tot echipajul  e decimat de nea Salazar (aka Bardem!).

Hai sa va zic de Bardem ceva, cum il vad eu (sa nu ziceti ca is uda degeaba cand il vad) – TOT ce joaca el (orice rol adica) in afara ca e negativ si e impecabil, nu e rau-rau-rau gen cum sa zic eu… nu e rau per se, e per secundam. ca o drama grava, ca o … no. si ceea ce el face – prin rol, prin … nu stiu. ii iese orice rol de genul asta, parca e nascut pt asta.

Asta micu’ (vorba vine, ca era ditai Capitanul) Salazar a prins pica pe pirati care i-au ucis tatal – adica, nha.. si darama orice nava. Mai putin cand Jack Sparrow i-a facut un cot si el n-a mai apucat intoarcerea aia cu cot … si na… tot un blestem al marii si la el – care este.

Henry o sa fie un bajet bun la suflet si se va indragosti de fata lui .. gata. Period. NU mai zic nimic.

Va zic sa va duceti. Filmu’ devine captivant odata cu aparitia lui Jack in seiful cel mai sigur in lume – culmea, cu sotia lu’ nea primaru’. Normal, parca in ultimii 10-20 de ani, Deep e cu sticla de rom – cred ca ii in scenariu cerut de el (eu nu joc fara sticla de rom in brate!).

Si tot tambalaul e cam asa: Salazar il vrea mort pe Sparrow, tot pe Sparrow il vor si britanicii – agaaain?!-, si Hector – care pana la urma intelege ura de pirati a lui Salazar (pirates had infected seas for generations sau no! no! no man! no man! pirates!) si il ajuta pe Jack.

Efectele din film sunt bine construite, la detaliu, la orice …

Nu am ce comenta – ca are careva rol secundar prost sau ceva superficial sau cine stie ce nu se leaga.

Sunt replici care te vor face sa razi – chiar si cu aluzii/conotatii sexuale, dar nu vulgare, ca nu sunt adepta, alea asa cu talc.

In Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales actiunea e foarte bine legata, nu ai momente moarte in film sau sa te plictisesti pe scaun.

Capitanul spaniol Salazar nu numai ca aduce suflul acela cu tensiunea, teama sau disciplina (cand bate el din picior dispare instant un om)… ci si acel … MUST al filmului. Poate Salazar nu era rau, dar razbunarea si ura … l-au facut de temut.

Apar personaje secundare foarte bine conturate – Carina Smyth, o tanara astrolog, orologier – aici vin glumele lant ale barbatilor/pirati, vrajitoarea din subordinea lui Hector (sau invers, ca la cate pacte se fac, pierzi numarul).

Ii dau un 9.5 partii a 5a din Piratii din Caraibe, si sincer, parca pana la 8 e mana lui Bardem – in nota asta.

Celelalte parti din seria asta parca nu au parut atat de spectaculoase – cel putin na, ca l-am vazut la cinema prin 3D sau ca nu m-au tinut treaza incat sa ma uit la un film intreg – mereu am adormit dupa 30 de minute maximum.

 

concluzie:

MERGETI! E MUST HAVE. Doar daca va place genul de actiune, cu efecte sau aveti vreun crush anume sau daca vreti sa va relaxati putin (e cald afara, la cinema e recisor, zic si eu).

 

 

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.