Spiderman: Homecoming recenzie

Synopsis:

Un tânăr Peter Parker/Omul – Păianjen (Tom Holland), care a debutat în Captain America: Civil War, intră în Universul Cinematografic Marvel, jucând rolul titular din Omul-păianjen: Întoarcerea acasă.  Adorat de o lume întreagă, Spider-Man este cel mai popular personaj de benzi desenate din istorie şi bijuteria coroanei pentru Marvel comics, spun realizatorii.  Acum, el revine într-o nouă versiune, proaspătă şi hazlie, produsă de Marvel Studios, care îl aduce pe Peter Parker pentru prima dată pe ecran alături de eroii Universului Cinematografic Marvel.

 

Încântat de experienţa sa alături de răzbunători/Avengers, Peter revine acasă, unde locuieşte împreună cu mătuşa May (Marisa Tomei), evoluând sub directa supraveghere a noului său mentor, Tony Stark (Robert Downey Jr.). Peter încearcă să revină la vechea sa rutină zilnică – atras de gândul de a deveni ceva mai mult decât un simplu vecin cumsecade – dar atunci când apare Vulturul (Michael Keaton), un nou personaj malefic, acesta devine un pericol pentru toate lucrurile importante din viaţa lui Peter.  Momentul său a sosit, pentru că el este pus la încercare pentru a deveni eroul care trebuie să devină. 

În Omul – păianjen: întoarcerea acasă, Peter Parker încearcă să se alăture Răzbunătorilor. Dar Tom Holland, care-l interpretează pe ţesătorul plaselor de păianjen, are o mulţime de obstacole de depăşit până să se alăture eroilor săi favoriţi.  „După ce trece prin lupta vieţii sale alături de Răzbunători, în timpul Războiului Civil, se trezeşte că nu mai are nimic de făcut”, explică Holland.  „Tony Stark l-a însărcinat să se ocupe de toate problemele cartierului, cum ar fi să dea jos pisicile şi câinii din copaci, să le ajute pe bătrâne să traverseze strada, sau să-i prindă pe hoţii de buzunare – nimic prea periculos.  Dar apoi, Spider-Man dă peste armamentul high-tech, iar asta îl obligă să-şi dezvolte şi să-şi folosească noi abilităţi şi puteri”.

Iar dacă Peter va deveni demn de calitatea de Avenger, vom vedea până la finalul filmului. 

 

 

 

Recenzie

 

In Omul-Paianjen: Intoarcerea acasa vedem un alt Peter Parker, mai tanar si care incearca sa intre in “casa” Avengers – condusa de Iron Man (alias Tony Stark).

Daca tuturor Peter le spune ca face Stagiatura Stark, de fapt, in realitate, el se plictiseste, abia de are cativa pungasi sau o batrana neajutorata – de ajutat cu traversatul strazii. Pana cand se implica intr-un jaf in care oamenii respectivi, sub masti ai celor din Avengers si care folosesc niste arme sofisticate – care produc pagube importante in banca.

Pana la urma reuseste sa iasa de acolo, il salveaza si pe nenea care pregatea sandvisuri foarte bune in cartier – plus matza din dotare.

Matusa lui, jucata de Marisa Tomei, parca zici ca e de pe alta lume – pare high asa, nu stiu de ce.

Replicile sunt haioase, nu zic nu, dar parca la un moment dat ti se cam ia – mai ales cand Michael Keaton incepe sa fie psihopatu’ de serviciu (alias Pasarila, cum i-as zice eu).

Ca in orice parte si aici Peter Parker se indragosteste de o tipa – careia ezita sa ii zica cine e cu adevarat, pentru ca “daca ma respinge/nu vreau sa ii fac rau” – Liz, colega lui de scoala (care e oricum impresionata de cunostintele lui).

Ca orice super-erou alege sa nu-i spuna si … chiar daca la un moment dat e in pericol sa isi piarda viata, il va salva pe Vulturas (Pasarila) DE LA MOARTE.

Oricum, finalul il stiam sau ma rog il anticipam – refuza echipa Avengers. Dat fiind ca l-au refuzat atunci cand voia el, why sa se agite el? Zic si eu.

Actiunea e cat de cat – un 6 lesinat. Mai mult nu. Si asta pentru ca mai apar niste actori cat de cat cunoscuti. Pustache Spiderman parca e ales de pe strada, se minuneaza de orice chestie pe care o are costumul… Intriga e moale – logic, trebuie sa fuga dupa Pasarila sa il opreasca sa mai faca rau (Ca doar asta face un supererou, nu?), insa pe mine m-a cam lasat rece toata incropirea asta.

Per total i-as da un 6, coroborat cu ceea ce se putea face – mai ales ca e cu efecte speciale. Nu a venit cu nimic nou, nu a avut vreo replica pe care sa o tii minte sau sa iti produca vreun declic, totul pare ca sa fie – ca daca n-ar fi, n-as comenta. :-))

Plus ca toata pleiada de “prieteni” dupa care fuge nu apar in film – in afara de Stark … SINGURUL lui prieten e NED, un tip obez care are niste replici…De mai bine iesi. Iti iei campii. Bei bere. Fumezi. Inveti copiii sa traverseze strada.:-)

TOT filmul parca e scris de cineva care face exercitii de scriere si imaginatie – si nu prea reuseste sa treaca de faza glume “inodore”.

Ma asteptam la mai multa consistenta, la ceva matur de la acest Spiderman, dar daca continua tot asa, in curand Marvel o sa faca FILM cand era de 4 ani si facea tumbe prin gradinita.

Astept Thor: Ragnarok  -din banda sonora cred ca e ok. Mai civilizat. Sa speram ca nu ma insel. 

 

 

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.