Dunkirk Recenzie

Regizor: Christopher Nolan
Scenariu: Christopher Nolan
Gen: Acțiune, Dramă, Istoric
Lansare Romania: 21 iulie
Durata: 1h 47min
Studio: Warner Bros.
Distribuitor Romania: Vertical Entertainment
Recenzie Dobrescu Diana
Filmul începe prin imaginea apocaliptică a trupelor englezești şi ale aliaților pe plaja franceză forţate să se retragă cu bărci și vapoare din calea trupelor nemțești, ceea ce constituie și acțiunea principala.
Bătălia de la Dunkirk (1940) nu este o lupta propriu-zisă ci constă practic în evacuarea forțelor Aliaților care fuseseră separate de principalele trupe ale defensivei franceze de înaintarea rapidă a celor germane.
Scenariul nu este spectaculos, nu se întâmplă niciun twist de situație, recuzita folosita fiind minima (avand doua vase și două avioane pe parcursul întregului film), însă atmosfera (fundalul sonor apăsător, imaginile mării și plajei, precum și a celor care se luptă pentru supraviețuire) și actorii compensează o parte din minusuri.
De remarcat este sublinierea importanței luptei de echipă, însă și a celei individuale pentru supraviețuire. De asemenea, de nelipsit este râca englezo-franceză mereu prezentă chiar și în fața celor mai dificile situații.
Un film fără prea multe replici, însă cu close-up-uri care surprind trăirile soldaților.
Războiul schimbă comportamentele și oamenii (de la cei mai tineri la cei mai bătrâni), dar onoarea individuală rămâne cel mai important lucru câștigat.
Filmul Dunkirk se încheie cu “victoria”, de fapt, succesul de retragere aclamat și laudat de toți, ceea ce ne arată că uneori, și fuga e o luptă.
https://www.youtube.com/watch?v=F-eMt3SrfFU
  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.