#sustinvaccinarea 2

Iarasi vorbim de lipsa vaccinarii!
Datele OMS si UNICEF au aratat ca in anul 2016 aproximativ 13 milioane de copii nu au fost imunizati – sau pe romaneste 1 din 10 copii nu a primit niciun vaccin. Alte 6 milioane si ceva de copiii nu au primit prima doza de vaccin DTP – difterie-tetanus-pertussis.

OMS mai spune ca prin vaccinare se pot preveni 2-3 milioane de decese in randul copiilor mici – 0-4 ani.

Dintre cele 13 milioane de copii nevaccinati, 4 milioane traiesc in tari precum: Afganistan, Pakistan, Nigeria-, iar in Republica Centrala Africana, Chiad, Guineaa Ecuatoriala, Nigeria, Somalia, Partea de Sud a Sudanului, Siria si Ucraina acoperirea vaccinala nu atins nici macar 50%.

De ce?, ca doar nu exista OS peste tot sau site-uri romanesti care propovaduiesc aceasta manevra anti-sociala.
Personal cred ca e grav ce se intampla – iar la noi e apoteotic cand te gandesti ca toti vin cu scuza aia “eu vreau ce-i mai bun copilului meu”. 
PROVE IT! JUST PROVE IT!
Nu mai verificati cate ceva de la medic la medic (asa zisa A DOUA OPINIE!), nu mai cititi dr. Google sau Andy caca – btw a recunoscut si chiar va rog sa ii cititi scuzele publice si sa vedeti ca a fost “scos” din marca de medici -poate o arde pe farma,cine stie.


Anyhow… Fiti cu bagare de seama, dragi viitori si doar parinti – ca sa citez aia cu “banala raceala” – ca ceea ce decideti pentru copiii vostri poate fi CHIAR VIATA SAU MOARTEA COPILULUI dvs.

Mai devreme sau mai tarziu,moneda se va rostogoli pe o parte care nu e tocmai CAP. ci va fi o pajura. nu stiu cat de pregatiti sunteti sa acceptati consecintele si sa dati vina pe medic ca a facut malpraxis.
Sincer… deciziile voastre au efecte la scara mult mai mare – pe langa INDIVID (COPIL) mai exista si PLURI(GEN SOCIETATEA, ca va place sau nu! nu sunteti in jungla si nici intr-o bula de sapun). 

O spun si o repet pana macar unul citeste si intelege.

Piata “remediilor” antivaccin ar trebui sa fie inclusa la black medicine.

Cum e vraja neagra, cred ca si in medicina sunt medici care practica medicina alba si, mai exista ceilalti, care au interese dincolo de discursul belicos si vehement …

E pacat cum Avicena facea ceva medical si acum, ca pacient sa nu mai stii care medic e medic si care e “dracu'” pe pamant – si asta la propriu. 

A face experimente pe oameni – lasat virusi liberi, a lansa idei care duc la decese in masa a unor copii, a specula pe seama ignorantei cum o boala PLURIFACTORIALA e cauzata de vaccin si de cine stie altceva (si ma refer la autism) .. plus nspe situatii (operatii facute pt orgoliu atunci cand nu e cazul, operatii gresite dpdv al conceptiei sau al motivului…), atitudinea de “tu esti prost”, atitudinea de “tu nu contezi” si sa nu uit si de sacalismul asta DINTRE colegii de breasla – si pentru ce??? e absurd motivul plin de egoism!

Toate acestea, cand tragi linie nu e ceea ce Avicena facea, ceea ce Hipocrate zicea in juramant! 

Ati uitati multi sa fiti medici, iar cat sunteti, nu v-ati rupe o clipa sa va opriti sa vedeti Soarele din fata cu capul in sus. Va plac decorurile asamblate, scumpe, fite, pantofii scumpi, lanticurile si medalioanele de milioane – in timp ce in Africa inca se moare de foame si sete – iar noi, obsedati de consumatorism, material o ardem “medical.

Va plac in schimb pozele si ideile crete de vacante – rezervari de luni de zile, “ca merit dupa atata munca”. Un voluntariat nu ar merge de 15 zile? 


Avicena facea medicina pe vremuri grele. si facea anatomie si cand nu era cazul – vremurile, dhe.

Acum, in ziua de astazi, medicii considera pacientii mai nimic – unii o sursa de prostie, altii o sursa de spaga.

Iar invers, ei rasplatesc cu aceeasi moneda atitudinea. A unora. Doar a unora.

Concluzie:

Faceti CAMPANII SERIOASE PRO VACCINARE si lasati impresiile. Treceti dincolo de sistem – daca are mai multe scuze decat copiii cand nu isi fac temele pentru a doua zi. Penetrati-l. Faceti ceva.

Cifrele sunt cifre, insa viata si moartea nu sunt cifre. Sunt realitati. Iar deocamdata sunt triste. Ambele.


Atat va zic.

 

B.H.

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.