#sustinvaccinarea 3

S-au depasit 8200 de cazuri de rujeola in mai putin de 1 an de cand se fac raportarile Institutul National de Sanatate Publica (INSP).

E interesant ceva in comunicat, pe care multi il ignoram:

“Cel de-al 32-lea deces a fost cauzat de o complicatie la distanta a rujeolei, la o persoana in varsta de 29 de ani, imunocompromisa, din jud. Dolj. Persoana a fost confirmata serologic cu rujeola in luna februarie, 2017; in luna iunie au aparut primele simptome ale complicatiei postrujeolice care a fost confirmata prin identificare virala (encefalita subacuta mioclonica rujeoloasa).”

O sa postez cu vaccinarea pana nu mai am litere pe tastatura. :))

Din comunicat mai vedem urmatoarele:

sursa: insp

sursa: insp

-7964 de persoane nu au fost vaccinate – din cele peste 8200, ceea ce reprezinta cam 96,11% de persoane. Cam prea mult, dat fiind ca parintii umplu spitalele la orice tuse, insa … faza cu vaccinarea o lasa asa, “isi face copilul sistemul imunitar, cum sa aiba sistemul sa functioneze daca ii dau vaccin?” sau “da autism” sau “mi-e frica daca face cine stie ce… ” … ?!
-din cele 7964 de oameni, 6067 sunt copii cu varste intre 0-9 ani. ADICA 76,54% de nevaccinati sunt copii sugari pana la prescolari si scolari (pe alocuri clasa a doua-treia).

– tinerii cu varste intre 20-34 de ani sunt 647 din acei 8246, adica infim. Dar nu e de neglijat, mai ales ca 647 de persoane fie nu au primit vaccin fie nu au primit a rapelul – si da, si la aceasta grupa de varsta pot aparea complicatii postrujeolice.

Mergem mai departe.

pentru ca in principiu copiii copiaza comportamentul parintilor – ma rog, exceptii de la regula sunt cate in luna si stele, dar nha-, acum ceva luni (gen 2-3 maximum) a fost o dezbatere – adica acel demers institutional la care oamenii COMUNICA SI DISCUTA CIVILIZAT, dar cui sa ceri in Romania asta?- … pe tema asta cu OBLIGATIVITATEA VACCINARII, … am vazut o parte dintre reactii.
nici nu era vorba de dialog sau orice forma de comunicare – parintii chiar se comporta mai rau ca plozii.
A astepta opinia unui om sau a unei echipe de medici care nu sunt de ieri in domeniu nu a fost pe ordinea de zi la acea dezbatere.
E trist cum societatea se degradeaza si nu intelege ca suntem intr-un circuit IMPREUNA si nu separat, astfel incat … orice forma de comunicare e binevenita, nu trebuie huiduita.
Eu cred ca in 2017 sa stam sa fim auziti, nici macar intelesi e O MARE PROBLEMA. 
O sa ne intoarcem cu mult inainte de vaccinuri sau antibiotice – daca o mai tinem in acelasi ritm.
Btw:

autismul, ca tot aud ca e reactie adversa – mai poate fi cauzat si de infectia herpetica a mamei in timpul sarcinii (sunt articole si studii pe bune, nu ca am zis-o eu acum) si de lipsa de comunicare si timp (afectiune, atentie) copilului.

Parintii se grabesc sa arate catre orice/oricine care sa ii scape de responsabilitati- si chiar asa, parca “vreau ce-i mai bun pentru copilul meu” … OARE SA FIE IN VIATA NU MAI E ATAAAT DE BUN?

Cea mai mare pedeapsa cred ca ramane decesul copilului. Si e destul de mare! E doar o opinie! Nu cred ca trebuie penalizare in suma sau altceva. Tu esti propriul calau al realitatii. 

si, ca sa nu vorbesc degeaba, mi-am reamintit de ceea ce zicea Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) acum cateva zile:

in anul 2016 aproximativ 13 milioane de copii nu au fost imunizati in intreaga lume- sau pe romaneste 1 din 10 copii nu a primit niciun vaccin.

Poate-poate undeva si candva se va intelege CA MEDICINA E FACUTA PENRU OAMENI DE OAMENI CARE IN PRINCIPIU STIU CE VORBESC SI CE FAC. da, mai exista si exceptii care fac afaceri din boala, suferinta, medicamente si tot felul de “radiografii de control” cine stie pe unde, insa … NU CRED CA II NIMERITI CHIAR PE TOTI LA FEL. :)

Fara faking medicine si faking facts?

prin vaccinare a fost eradicata variola, precum si controlata poliomielita. Ultima din urma fiind mutilanta cu mult peste asteptarile unora ca implicatii – am mai pus eu anul trecut poze tot intr-o postare (mi se pare chiar de la o alta pleiada de evenimente in sine destinate vaccinarii).

s-a constat de lumea medicala – si in special de cea pediatrica si microbiologi + epidemiologi- ca atunci cand s-a intrerupt vaccinarea chiar si pentru o perioada de timp (si unii ar zice pe scurt TEMPORAR, dar hai sa zicem PERIOADA DE TIMP, pentru ca e mai destinat fragmentarii in sine) in dreptul unei boli “mai rare” … consecinta imediata a fost ca A REAPARUT. CU FORTE PROASPETE. de ce? PENTRU CA E RAU VACCINUL? PENTRU CA ISI FAC COPII IMUNITATE FARA VACCINARE?

E vorba de tusea convulsiva, pentru care apropo, CDC si multe institutii mai mari ca ale noastre (noi ne raportam si urmam ghiduri si protocoale de tratament, diagnostic, preventie..) zice ca si femeile gravide trebuie sa se vaccineze impotriva tusei convulsive, in trimestrul III de sarcina.

Vaccinul DTaP, ca despre el e vorba, se va administra intre saptamanile 27-36 ale fiecărei sarcini. in acest mod, corpul ei va creea anticorpi protectori care vor trece la copil inainte de nastere – acestia vor oferi copilului o anumita imunitate pe termen scurt impotriva tusei convulsive si in viata timpurie (in acest sens, despre protectia timpurie trebuie sa se inteleaga ca este importanta, deoarece bebelusii nu se pot vaccina pana la varsta de doua luni cu acest vaccin).

Va las un filmulet scurt despre POLIOMIELITA si, desi e cu datele pentru Australia, o sa intelegeti ceva – macar partea cu proteze de fier implantate copiilor ca sa poata sa mearga.

 

 

#willbecontinued

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.