Fata in fata

Salutare!

M-am tot gandit in ultima vreme – de o luna, mai precis- in ce ne transformam cu toata tehnologia asta. Cu goana de like-uri, de share-uri, de nu stiu…mi se pare ca o luam pe aratura cu ‘ai dat like lu’ aia…mie nu!’ Sau ‘de ce dreaq ai pus inimioara ??’ Sau la restaurant, prima chestie pac poze ca sa vada ‘dujmanii’ ca mananci salata cu martipan indoita cu ulei de cocos sau bambus sau rapita sau … cine stie de …

Adica inainte, te sunai pe telefonu’ fix, pac te vedeai, sarbai, tipai, chiuiai si plecai. Acum…nuuuu… facem nspe selfie, nspe poze din orice unghi si …postaaam. postaaam. Ne expuneeem. Ne araataam. De parca ar conta pt Gheorghe ca mananci praz cu ciuperci si limba de vita (nu ma intrebati…am zis si eu ).

Nu mai vorbim intre noi pt ca el a vorbit cu alta sau ea a postat un rahat sau cine stie ce…

Intre noi nu ne imbratisam si nu comunicam atunci cand suntem fata in fata..stam cocosati si aplecati pe telefoane, tablete…radem la unele chestii care nu sunt reale, radem ca se filmeaza cum se topeste ghetarul ala de 1 tona de apa – e grav! Nu e de ras!-… ne uitam la stapani care isi filmeaza animalele cum fut animale de plus sau mai grav…cine stie 3 oameni care bat pana omoara un cal – nu e de filmat asta, e pur si simplu de luat atitudine (la fel cand se filmeaza cand el o bate pe ea sau pe copil)…

Am impresia ca toata goana asta dupa tehnologie e un pretext sa ne mai ciomagim intre noi, sa ne indepartam unii de altii, sa sporim rautatea.

Eu am clipe de maxima atentie si clipe cand te las. Nu ca nu imi pasa. Nu. Ci fiindca e bine sa fie si putin aer – sunt totusi semn de aer cu ascendent de foc, deci is apriga in reactii si gandire (in caz ca nu s-a vazut in 5 ani)- in zilele astea de caldura.

Tehnologia se va intoarce impotriva noastra. Daca nu cumva nu se observa, ea a inceput sa roada suflete si minti de prin 2008 -sau de cand se facuse primul iphone. Si inca poate chiar de dinainte, prin lumea digitala si It.

Interesant?

Mda.. prietenia si iubirea se masoara dupa Iphone-ul cumparat de “iubi” (am alergie la asa ceva, la orice diminutiv) si totul se rezuma la gadget-uri, la “ce e nou in tehnologie” si cum “iesi in fata cu bratara care iti zice cand sa alergi si cum dormi. Plus iti trimite mesaj cand scoti bani din banca”.

:-) cam asta, pe scurt!

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.