despre rujeola 4

Salutare!

http://cnscbt.ro/index.php/informari-saptamanale/rujeola-1/740-situatia-rujeolei-in-romania-la-data-de-25-08-2017/file

Ce avem noi aici?

Avem aproximativ 9000 de cazuri de rujeola in Romania – fara 63 de oameni.

Din acel total sunt 33 de decese -9 in jud. Timis, 6 in jud. Arad, 7 in jud. Dolj, 3 in jud. Caras Severin, 1 in jud. Bihor, 1 in jud. Cluj, 1 in jud. Calarasi, 1 in jud. Satu Mare, 1 in jud. Vaslui, 1 in jud. Galati, 1 in jud. Mures si 1 in Bucuresti.

Numarul total total al cazurilor celor sub un an -adica 0 luni -12 luni este de 1705, dintre care 1705 nu au fost vaccinati never ever. why? don’t wanna know, but I wanna know WHAT or HOW WE will manage.

Sa mai continuu cu ce e in tabel sau va descurcati sa cititi si singuri?

Ok, mai avem asa:

– 3372 de copii nevaccinati DELOC la grupa de varsta 1-4 ani, iar alti 128 fie au primit 1 doza sau 2 rapeluri de vaccin. Nu stiu de ce, dar ma enervez rau cand vad cifre d-astea, care arata … ignorata si .. ilogicul din voi.

-1483 de nevaccinati la gripa 5-9 ani, adica …atunci cand trebuie sa intre in colectivitate – aici mai sunt 87 cu o doza sau 2 rapeluri.

La capitolul adulti, cifrele arata:

-229 de nevaccinati niciodata in viata asta – …

-174 la capitolul de varsta 30-34 de ani (damn, cine face grupele astea, din … m in m de varsta?)

Numarul de cazuri confirmate de rujeola raportate in saptamana 21 – 25.08.2017 a fost cam neuniforma, insa predominanta este clara in judetele Brasov, Calarasi (peste 40 de cazuri) si Vaslui.

Cateva intrebari -repetitive deja-

-ce aveti de gand sa faceti? – ma refer la parinti si medici? e grav. intra deja intr-o arie de rosu. nu cred ca faza cu “oprimarea” e buna. pentru ca datele nu se schimba. da, o sa fie o isterie de vaccinari initiala, insa dupa aceea… nu se sustine!

-in zonele rurale AJUNGE careva sa zica DESPRE VACCINARE? poate nu are lumea TV sau calculator. zic si eu, doar am crescut prin zonele astea. Doar nu zic pentru ca m-am vazut acum la calculator si nu stiu cum e sa bei lapte de vaca nefiert. fuck! man! faceti ceva DACA CHIAR VA PASA DE OAMENI. in rest, gargara cu sare nu tine. chiar nu tine.

– lasati pe andy wh.. ala. explicati pe intelesul ultimului om DESPRE VACCINARE- imaginati-va ca trebuie sa vorbiti unei muste sau unui zid… bun… si acum explicati cat de rational, rece, cu date, cu emotii, cu ceea ce aveti mai bun astfel incat SA VA CREDETI si voi cand vorbiti/scrieti. Nu ca “vaccinurile au salvat…”…

ok, ORICE OM tine minte 2 minute faza asta.

NU! UN PIC dincolo de asta.

voi v-ati convinge cu discursul asta?

eu … nu sunt convinsa- daca as fi in afara sistemului, fara nspe detalii.

scrieti si explicati din suflet.

ca de la om la om.

ca de la un om fara speranta la altul cu una pe breloc.

Ca si cum CHIAR DEPINDE VIATA DE ACEASTA ACTIUNE. SI ASTA PE BUNE. :)

incercati sa vedeti pacientii si pe oricine care va intra pe usa dincolo de haine, de ceas, de tipete… nu e profan. nu e prozaic. e realitate. da, parintele acela isi face griji ca face cine stie ce – a citit el, a … auzit la tata leana de la florarie ca al nspelea ei copil a facut x … da, ok. lui trebuie sa i se te adresezi “uite, ai rabdare …” si zici ce ai de zis. nu e mai prost ca tine acel om, nu e nici mai destept. nimeni in ecuatia asta nu e mai destept sau mai prost. ci doar mai informat sau mai putin indrumat. :) atata tot.

-situatia e in zona rosie. tinde catre neagra daca se mai insista nitel. obligatia nu stiu cat va tine. fiecare om e liber sa aleaga, insa as vrea sa vad si foile in care PARINTII CARE NU-SI VACCINEAZA COPIII ISI ASUMA RESPONSABILITATEA FATA DE …DECES? SAU FATA DE ENCEFALOPATIE SAU CINE STIE CE SECHELA… REVERSE…SI PENTRU MEDICI. SA FIE UN FEL DE CONTRACT DE VIATA SI MOARTE. :) si sa vedem asa cu o evidenta clara cine are dreptate sau nu. APROPO, diagnosticul de autism e atat de supraapreciat, ca mi-e teama ca nu sunt toti copiii autisti – cel putin nu in Romania. Aici e prea multa saracie, indiferenta si uneori batjocura … copiii sunt priviti ca un paravan pentru relatii si alocatii – 60%- si altii 40% fie sunt .. ma abtin. nu mai comentez. 😀

ceea ce vreau sa zic e ca un copil trebuie sa fie vazut ca atare – nu neaparat sursa de bani, de nefericire, de “legatura”, de … ce vreti voi. un copil e pur si simplu un suflet. care merita sa traiasca daca tot ati ales calea asta. :)

revenind la vaccinare, acesta e un drept prin care acel copil va supravietui. :)

Reactiile adverse sunt diverse.

Insa clar vaccinurile nu au urme de avorton, maimuta, oja, muste si ce vreti voi.

Vaccinurile au “o reteta” care e (in)scrisa pe flacon.

Medicul nu face niciun contract – in mod normal- cu nicio firma si, daca se respecta pe sine, va respecta si pe voi, pacientii. Asta e tot.

Eu am blog- ma expun si da, sunt responsabila pentru orice vorba – scrisa, vorbita si tot asa. Si nu, nu am nicio big pharma in spate. de fapt, am o durere de spate de 3 saptamani. :)) Este vreun bengay sau cum ii zice si pentru mine.

DECI:

va rog, ambele parti (parinti si medici) faceti ceva sa … nu mai sufere atatia copii si oameni nevinovati? se poate?

 

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.