ce sa citesti TOAMNA asta?

Daca te apuca plictiseala sau vrei musai sa citesti ceva PLACUT SI UTIL… toamna asta aduce cel putin cateva titluri si autori buni:

IGOR BERGLER vine cu titlul TESTAMENTUL LUI ABRAHAM. Aici se intalnesc urmatoarele: un scandal cu prostituate la summitul Americilor de la Cartagena, dar si un atentat la viata presedintelui Statelor Unite, precum si o biblioteca disparuta de 2 000 de ani. Se mai continua cu o organizatie secreta, apoi o alta, precum si o lunga istorie de papi mincinosi – deliciul agnosticilor… Mai urmeaza o istorie cu anumiti criminali de razboi, dar si un oras legendar.  Daca nu iti ajunge, Igor iti mai tranteste si niste povesti cu agenti cu identitati multiple, dar si o bestie numita „El Diablo“… Cam multe a lasat Abraham asta, nu? Oricum, atat Biblia Pierduta, cat si acest Testament reprezinta succesul in scriere -cel putin in ultimii 2 ani. Reteta lui Igor e mai profunda decat a lui Dan Brown – fac aceasta comparatie pentru ca ambii au ajuns la nivelul high prin scriere (umbla vorba prin targ ca nu se vinde cartea, ca a devenit desuet sa iei carte carte si sa nu citesti descarcat sau e-book…).

de pe net

de pe net

Ken Follet iti aduce un titlu numai bun de citit -cel putin mie imi inspira ceva-Coloana de foc. EH, daca nu ati citit ce era inainte, in aceasta colectie nu prea are rost sa cititi cum se aseaza gaina- in mijlocul gramezii-. Dupa “Stalpii pamantului” si “O lume fara sfarsit”,  aceasta a treia carte va va cuceri iremediabil. Seducator si electrizant, romanul va va purta intr-un impresionant periplu, ce debuteaza putin inainte de domnia reginei Elisabeta I a Angliei si se continua pana dupa moartea acesteia, intr-o perioada de tulburatoare transformari istorice…

de pe net

de pe net

SI, pentru fanii GRISHAM (ION al americanilor, adica John), acesta a mai scos ceva pe “banda” si anume, AVOCATUL REBEL (era sa scriu tembel, dar ma rog…). Sebastian Rudd nu e un avocat ca toti ceilalti. Biroul sau este intr-o dubita dotata cu bar, frigider si fotolii din piele. Nu are firma, nici parteneri, singurul lui ajutor fiind un sofer inarmat pana-n dinti, care ii este si bodyguard, confident si partener de golf. Cat despre clientii sai, acestia sunt oameni pe care niciun alt AVOCAT nu ii ajuta. Incitant, nu? Pare asa, ca din Romania scos. :))

de pe net

de pe net

Elena Favilli vine si ea cu o poveste incitanta numita “Povesti de seara pentru fete rebele“. Aici intalnim pe fetita care voia sa ajunga pe Marte, pe o alta care a devenit cea mai buna tenismena din lume, dar si o alta matematician si filosof. De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate aici, in Povestile de seara.

de pe net

de pe net

Jim Fergus propune pentru aceste seri de toamna, “O mie de femei albe. Jurnalul lui May Doss“. Pe scurt? May Dodd este o femeie care nu accepta exigentele sociale ale Americii anilor 1870 si indragostindu-se de un barbat nepotrivit clasei sale sociale, alege sa plece de acasa si sa-si inceapa o viata alaturi de el – pare romantic, dar devine tragic. In scurt timp insa, presiunile familiei se transforma chiar in reale pericole. Pe care va rog sa le descoperiti singuri. 😛

de pe net

de pe net

PENTRU aceia care vreti ceva mai real sau pe pseudo- stiintific, YUVAL NOAH HARARI vine in ajutorul vostru si va aduce Sapiens. Scurta istorie a omenirii. Aceasta carte a cunoscut tiparul in 2011, in Israel. Apoi… a devenit rapid bestseller international, fiind tradusa in peste patruzeci de limbi. Acum 100.000 de ani, pe Pamint existau cel putin sase specii de oameni. Astazi exista una singura: noi sau, cum ne spunem noi, intre noi, Homo sapiens. Ce s-a intimplat cu celelalte “rase”? Si cum am ajuns sa fim stapinii planetei?

de pe net

de pe net

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.