Gianfranco Bruno: Succesul unui om este masura aprecierilor primite

Interviu Gianfranco Bruno, un italian care investeste in Romania atat bani cat si suflet si, precum o sa descoperiti in cele ce urmeaza, acesta a pornit de la zero.
Pe scurt?
Un om care apreciaza calitatea, nu cantitatea.
Simionescu Simona (S.S): Povestea incepe in 1999…De ce tocmai atunci… ?
Gianfranco Bruno (G.B.): Da. A fost o intamplare. Am avut ocazia sa vin si sa vizitez Clujul … Impart viata mea intre Cluj si Roma. Dar sincer, in ultima vreme nu sunt prea multumit … Multi clujeni au devenit PREA mandri de a fi clujeni.
SS: Adevarat. Ce faci aici? SAU macar domeniul.
G.B.: Sunt un consultant … internationalizare. Sau start up. Organizare si management. De fapt este faza initiala a vietii unei firme.
S.S. CE inseamna sau care este cheia succesului?
G.B.: Profesionalism, vointa si… un pic de noroc. Sigur, dupa noroc trebuie sa stii sa folosesti bine ceea ce ai primit.
S.S.: Uneori norocul ti-l faci singur. Presupun ca si aici trebuie sa stii CAND E momentul propice. De la ce ai pornit?

Am pornit de la zero. Sunt nascut la tara. Am fost fara bani, dar am fost mereu foarte curios. Si curiozitatea m-a adus sa incerc, sa stiu tot mai multe. Si asa am ajuns la facultate. Si apoi la munca. Asa am evoluat.

S.S: Ce inseamna pentru tine spiritul antreprenorial si unde se poate ajunge cu el? Sau cum poate fi imbunatatit?
G.B: Am dezvoltat spiritul antreprenorial. 
Spiritul antreprenorial inseamna sa stii ca individ ce oportunitati ai, sa stii sa le apreciezi, dar si sa stii sa le dezvolti. Cu alte cuvinte, sa ai si un pic de curaj.
S.S: Ce anume reprezinta sau inseamna un om de succes?
G.B.: Succesul unui om este masura aprecierilor primite. Cat mai multi oameni te aprecieaza, cu atat mai mare este succesul. Dar conteaza si intensitatea aprecierilor. Succesul si calitatea nu merg mereu impreuna. Sunt oameni ieftini de mare succes si oameni de calitate total necunoscuti. Dimensiunea succesului depinde de dimensiunea aprecierilor. De exemplu, Nicolae Guta este un om de success, dar sigur nu este de calitate. Cunosti Mani Gutau? Este din Cluj.
S.S.: Nu. Spre rusinea mea, nu! Ce face?
G.B: Vezi? Mani este un om de mare calitate (foarte mare), dar este aproape necunoscut. Acesta este decalajul dintre calitatea si succesul in sine. Cantaret si compozitor extraordinar, desi nici la Cluj nu este asa cunoscut. Iti mangaie sufletul muzica lui. Dar oricum nu poti sa zici ca are succes. Si sigur, calitatea este adevarat mare.
https://www.youtube.com/watch?v=nQaxhMjMCP4&app=desktop
S.S: Ce mai inseamna calitate in antreprenoriat in zilele noastre?
G.B: Inseamna sa stii sa atingi obiectivele intr-un mod programat, dar si mai mult sa evaluezi riscurile.
  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.