L’amant double review

Recenzie Simionescu Simona

Filmul “L’amant double” sau “Amantul dublu” este un film care te va face sa reconsideri iubirea in toate formele ei.

De la excitatie sau dorinta la sacrificiu sau obsesie, apoi toate actiunile pe care le poti face atunci cand iubesti.

Am mai scris eu candva ca iubirea este dinamica, te urca, te subjuga, te stoarce … Iar dragostea e doar acolo, statica si e pentru tine. Si consider ca intrebarea “ma iubesti?” ar trebui pusa de fapt “te-ai indragostit?”. In fine. Speculatii personale.

Filmul de fata este in thriller-drama-un-pic-erotic in care rotitele se invart. Nu mai stii cat de real e ce si de fapt ce se intampla.

Chloe e la ginecoloaga, care ii zice sa mearga la psiholog. Aici da de Paul Meyer si …dupa mai multe sedinte, acestia incep o relatie. Rapid ea se muta la el – abia isi ia de lucru pe post de paznic la muzeu (mda…ciudat sa observi oamenii intr-un muzeu)…

Intr-o zi, in drum spre casa vede un individ care seamana cu Paul izbitor – geaman.

Intrebari:Β  poate asa a vrut ea sa vada??

Poate omul acela chiar nu arata la fel si …doar a vrut ea sa vada ca Paul are un geaman?

Oricum, filmul te face psiho. Adica da, e incitant sexual (e imposibil sa nu ti se … Deschida gura Instant) si mental (trecerile dintre cadre si stari), insa are uneori unele schepsisuri prea on and on: Chloe chiar merge cu “eu caut adevarul” pana la prima iubita a lui Paul. πŸ˜…wtf?

Si eu am balariile mele in relatiile cu tipii (numai ei stiu cate nspe sute de intrebari au de raspuns, mai ceva ca la fascisti si sala de tortura), dar nu m-au interesat NICIODATA de fapt gagicile lor. De ce? Pentru ca sunt in prezent. Aici. Acum. Ce sa aflu? Ca termina inainte sa inceapa sau ca ii placeau chilotii mov?😁😁zic si eu.

Eh, Chloe (personajul principal) se da drept colega de scoala cu Sandra (prima prietena a lui Paul, dupa ce fratele geaman (cu care se incurcase sa afle detalii despre acesta)…si descopera …de…mai bine..statea in banca ei.

Amantul dublu e un film care

1. Te face sa te gandesti si la relatia cu mama – Chloe are o relatie deficitara cu ea, dar din alte considerente (ceva cu sarcina nedorita…ea accident…bla bla)

2. In iubire…nimeni nu iese teafar. Mai tineti minte verbele de mai sus, cand va descriam iubirea? Cine poate face fata?

3. Uneori e mai bine sa te multumesti cu CAT stii si cunosti despre o persoana. A racai cu batul nu e tocmai indicat opusul.

I-am dat un 8, pentru trairea unei game de senzatii.

Amantul dublu nu e un film previzibil – actiunea lui Chloe cu pistolul a iesita din tipar, mai ales ca … -, are profunzime psihologica, chiar si dinamica sexuala si interioara (nu, nu neaparat vaginala :-)) la cum porneste filmul din …).

Disciplina si rutina la locul de munca o fac pe Chloe se intre si sa accepte si relatia cu Louis (fratele rau geaman) ..si ca apoi …imaginatia sa mearga mai departe – ca e gravida.

Totul e psihologic.

Dupa ce iesi din sala zici: ok, a fost real ceva? In afara de consultatiile la ginecolog?πŸ˜…

Rolurile veridice ale lui Jeremie (Louis si Paul) fac din intriga sa fie acel ceva.

Mariane (Chloe) este si ea o actrita cu potential si .. Are o frumusete a la Binoche si Jolie la pachet.

Una peste alta, “Amantul dublu” poate fi ea, Chloe. Nu neaparat Paul sau chiar Louis per primam… De ce?

Pentru ca

1. Il minte pe Paul ca ar fi cu Louis, desi e in relatie serioasa (afirma cine?)..

2. In mintea ei, incercand sa fie cu Louis, Chloe se vindeca si sexual (desi…mai mult se impotmoleste intr-un cerc sau giratoriu de emotii si violenta). Ea isi descopera de fapt ca ..vrea sa il domine pe Paul sexual. Si nu sa fie dominata ea. Chiar daca sexul cu Louis e brutal si doar …sex.

3. Jocul artistic cu acei copii gemeni din subconstientul ei e chiar foarte fin si bine pus in relatie cu actiunea si desfasurarea acesteia.

4. Omul se poate adapta sau isi poate modifica acel instinct in functie de partener. Cel care vrea sa faca asta trebuie sa isi asume pierderea unei constante. Si anume: eul.

Si invers, poate fi aplicat. Adica Louis sa fie amantul pe care il cauta – sa o scoata din “siguranta” pe care Paul o oferea (o siguranta tacuta …muta…).

Tot in Louis sa vada pe langa amant si un fel de monstru al ei – in el sa isi reverse si sa gaseasca raspunsul la problemele ei de dinamica sexuala, de “cum” e ea si “ce” ii place.

Totodata, Paul poate fi amantul pe care Chloe il pune in relatie cu fratele(posibil?) geaman. Acea practica sado-maso cu Paul propusa de …Louis…

Raman la acel 8 si acest “Amant dublu” e un film bun de toamna-iarna, de vazut in doi.

Si apoi…de practicat cele 60-67% dintre scene. πŸ˜…πŸ˜…

Glumesc. Ba’ nu. Eu glumesc serios.

Deci da.

 

 

 

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.