justice league review

 

 

Recenzie Simionescu Simona

 

Daca e un film pe care l-as revedea PENTRU efectele speciale PE ACEST AN as alege sa merg la acesta.

Justice League sau “Liga Dreptatii” e un film despre a-ti invinge temerile, trecutul, a face prieteni, a-i pastra si totodata, despre speranta NU CA MAINE VA FI MAI BINE, ci acel fluture vioi care e mesagerul ca TOTUL e in siguranta – tot si toate, mai bine zis.

Dupa moartea lui Superman, prietenul lui, Batman trebuie sa adune cativa oameni cu abilitati speciale pentru a feri omenirea de la unirea celor 3 cutii Preistorice (din lumea amazoanelor, atlantilor si oamenilor) in Cutia-Mama si… sa se porneasca astfel o Apocalipsa sau Raul tuturor, prin forta ei adusa la viata de Steppenwolf. Eh, dracia asta de Steppenwolf e un fel de om-taur-berbec, nu mi-am dat seama, dar e un fel de super-drac, care invie parademonii, la fel, niste creaturi hidoase, care zboara si care cu greu se lasa doborati -cred ca d-aia le zicea para-.

Batman se duce pe rand la cei patru oameni (Wonder Woman (reprezentanta amazoanelor, cu sange de zeu vechi), Aquaman (atlant), The Flash (Barry Allen, tipul rapid cu energie! care parca poate opri timpul la cat de rapid se misca) si Cyborg (Victor Stone, copilul sefului departamentului STAR, care, dupa accidentul in care isi pierde sotia, il readuce la viata facandu-l pe Vic sa fie mai mult bio-mecano-super-power man), cu care vrea sa faca echipa – dupa ce afla toate informatiile despre ei de la bunul majordom Alfred (in aceasta editie e Jeremy Irons!)- si pana la urma, vazand toti ca chiar e dracu’ negru in cerul gurii, nu mai pot da inapoi si se baga pana si Aquaman-scepticul. Wonder Woman il castiga pe Cyborg si il face sa vada partea buna din oamenii care l-au dezamagit – pana la urma se impaca cu taica-su-, Aquaman, care n-a iesit prea des cu femeile devine sensibil si romantic in preajma ei, Batman isi recunoaste fricile si pattern-urile lasate in urma, iar Flash e… cel cu replicile haioase.

Filmul abunda de efecte speciale, insa nu stiu de ce, chiar au fost bine puse in evidenta – intruziunile Steppenwolf in lumile amazoanelor si atlantilor, intalnirile corp-la-corp dintre cele doua tabere.

Cu toate acestea, Batman simte ca ceva nu e bine – se compara cu Superman si pana la urma i se pare lui ca nu e uman, sensibil si flexibil ca si el si asa ca, prin cutia oamenilor lasata de strabuni spera sa poate sa… va las sa vedeti filmul.

Personajul negativ, Steppenwolf (interpretat foarte bine de Ciaran Hinds) ESTE chiar cheia prieteniei celor … 4-5.

Puterea la care accede, pe care o vrea cu orice pret prin acea “reinviere” din Cutia-Mama a unui Rau Absolut… ACEA putere … nu o avea. Chiar daca se instaleaza haosul, chiar daca speranta pare ca moare, ca intunericul ar fi “lipsa luminii” (cum zic multi dintre noi)… Steppenwolf NU ARE ALIATI. Se are pe sine, un autosuficient care, lipsit de scrupule si furios, NUMAI EL taie si spanzura in drumul de a recupera si invia Puterea Suprema a Raului. Aici mi s-a parut putin ciudat – sau poate asa a fost intotdeauna? Raul se are pe sine ca “sa invinga” lupte mici si pana la urma sa…?

Invadarea cu brutalitate si cruzime nu e cea mai buna solutie de a face rau. Zic si eu, nu dau cu parul. Nu stiu, ca sa faci rau iti trebuie inteligenta peste medie, sa stii toate miscarile adversarului si sa le si anticipezi FRICILE. La fel e si pentru cei care lupta pentru a aduce binele la loc – desi..nici nu mai stii ce e bine sau rau cateodata, dat fiind multitudinea de “actiuni” care, odata privite in oglinda, par exact opusul.

Oricum, spre final si voi o sa radeti copios la un schimb de replici Superman-Batman: “cum ai recuperat casa de la banci?”, “simplu. am cumparat banca”… :))

“Justice League” e un film in care poti sa treci de la bucurie la extaz ca aceia cu tulburare de spectru de tip bipolar, in care nu stii pe cine sa alegi sau in care sa te regasesti ca personalitate (eu am fost aseara Aquaman, de la indoiala la indragosteala si sacrificiu, dincolo de imaginea de dur si rigid si Flash, pentru ca ..replici/umor) si in care te bucuri ca pe undeva, poate in universuri paralele chiar exista astea. Cine stie? Insa fiecare erou are temerile sale, un fel de Punct al lui Ahile – singuratatea numarandu-se printre acestea.

Filmul universului DC va rula incepand cu 17 noiembrie in cinematografele romanesti si il puteti viziona pe marile ecrane in formatele IMAX, Dolby Atmos, 4DX şi 3D.

Un film distribuit de Vertical Entertainment prin care puteti sa fiti din nou copii si eroi deopotriva. 

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.