cu sanatatea la consult 1

Cred ca ar trebui rabdare in actul asta medical.

Atat de o parte (a medicului), cat si de cealalta.

Insa, deseori e o harababura si in privat -unde te astepti sa fii “in rand cu lumea” si “altfel” tratat, cu timpii de asteptare scazuti, totul clean si bla bla.

Insa de-ar fi doar si numai asta as zice.

Pacientul roman crede ca i se cuvine totul. Pana la un punct – dreptul medical si bla bla- da.

INSA sa nu uite si de obligatiile sale. Da, are dreptul la servicii si asistenta … insa consecintele pe care le suporta pt ca nu respecta sfaturile …UNDE SUNT? Le semneaza undeva?

Cum e faza cu vaccinarea si nevaccinarea copilului – ca e obligatoriu, ca apare informatia “studiata” intens (Daaaa) cum ca “vaccinurile contin urme de maimuta” …. da, e ok..
Nu-l vaccina pe ala micu’, dar semneaza tu cu manuta ta de parinte -indiferent de alfabetizare sau nescolarizare- ca stii si iti asumi ORICE CONSECINTA a acestei decizii … indiferent care e ea. inclusiv decesul! nu cred ca trebuie sa fie vreo pedeapsa anume! sa iti ingropi copilul eu zic ca ar fi destul. 
Dar la fel si medicul, sa semneze – ca sa fie valabila increderea. Asa se (re)castiga increderea – fiecare isi asuma rolul PE CARE IL ARE.
Asa, ca eu sunt medic si tu pacient si fiecare are dreptatea lui … se ajunge la legea junglei. Si cam atat.
Or nu cred ca aceia de dinainte care faceau medicina acum 100 de ani asta voiau sau asta vedeau in viitor.
Nicio evolutie si niciun rezultat SATISFACATOR – cum ar fi medicina pe plus.
Vaccinurile nu au fost facute si studiate pentru ca medicii nu aveau ce face..😂😂😂au fost facute sa scada numarul deceselor si consecintele grave – pana la deces de genul!- al acelor boli. Da, se murea de tuberculoza acum 100 de ani – doar se duceau oamenii la sanatorii si erau tinuti pe afara la soare. Mda… nu prea le aveti pe astea?
Sechele? Stiu parintii ce inseamna Poliomielita? Stiu ce inseamna un copil mutilat pe viata, cu oasele facute muci?
Daaa… Nu trebuie sa ai impresii medicale cand 1. Nu stii mecanisme si 2.crezi ca ti se cuvine totul, tu fiind (ca pacient) a. Atotstiutor (vezii Doctor Google si seriale despre medicina, aka Doctor House (am vazut eu in filmul ala…) si b.autosuficient, iar medicii sunt niste … (se poate completa cu orice adjectiv).
M-am saturat de autosuficienti pana peste urechi. Si pareristi.
Nu e boala mai grava ca parerismul.
Societatea -in orice colt te duci- e parerista. Ca cica democratie si mai ales, toleranta.
Eu is pe alte reguli si la mine iti trebuie logica sa ma darami. Nu vii cu “eu sunt Gigi si asta zic eu”…asa si? Ce vrei de la mine? Sa fiu de acord cu tine cand esti pe jumatate aberant?
Vaccinul nu contine urme se aliensi sau maimute sau oja sau cimbru sau chiar … nu stiu ce va mai trece prin cap.
Ati fi socati. 😂😂😂😂
🆓kids din mana parintilor carora le-as inmana un formular cu “imi asum ORICE CONSECINTA A NEVACCINARII. INCLUSIV DECESUL ACESTUIA”. SI DUPA ACEEA … sa vedem coltii ridicati.
Vaccinarea nu e un moft. Nu e “asa iti ordon”. Ar trebui sa iti vaccinezi copilul pentru ca iti pasa si ca vrei sa traiasca cat mai intreg.
Nu ma plateste nimeni sa fiu provaccinare – ca parca vad ca apar d-alea cu “vaai.. toti medicii provaccinare fac trafic si primesc ei bani”… mda… chiar asta fac acum. trafic de vaccin. :)) altceva nu am de facut. 😀 nu pot sa dorm… plasez vaccin la colt de strada. serios? :)) nu asta face un medic.
isi informeaza pacientii despre TOATE tampeniile posibile – si da, a iti zice ca daca ai hipertensiune si niste kile in plus ar fi frumos pentru tine, ca pentru mine ..na, asta e…sa mai dai cate 1 kg pe luna jos de pe tine … sa iti faci bine pentru inima, nu o zic ca asa mi s-a nazarit. e o datorie si in acelasi timp, asta e logic. da, nu carbogazoase.. nu peste 6 g de sare pe zi – adica ..cat un praf de sare-, nu zahar (un killer mai grav ca sarea e zaharul, caruia ii sunt inglobate mai multe boli, printre care diabetul zaharat (plus consecintele) si tot felul de probleme cu intestinele, sistemului imunitar, apoi deprivarea de somn, deprivarea afectiva… sunt mai multe aspecte pe care omul modern le ignora -inclusiv medicii care nu respecta nici ei, d-apoi pacientii…?
Da, a inceput postul Craciunului… si totusi, acesta nu e doar sa nu mananci aia si ailalta si eventual fara sex. e MAI complex aspectul pentru ca trebuie o igiena sufleteasca, de comportament (fata de noi si fata de altii), de atitudine, de limbaj si de idei – igiena ideatica.
Nu poti sa astepti respectul sau sa il smulgi. Nu, respectul exista sau nu de atunci, de pana in 7 ani.
daca nu-i, nici Dumnezeu nu cere.

 

de pe net

de pe net

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.