Star Wars: The last Jedi

Salutare!!

Aseara (adica joi!) am fost la avanpremiera filmului Star Wars: The last Jedi…a 8-a parte din aceasta epopee stiintifico-fantastica.

Ma, sincer, dar sincer, in afara ca m-am plictisit -pentru ca unele idei se repeta -din alte filme si poate si din asta (ca nu sunt fana, recunosc, merit sa fiu arsa pe rug, dar asa cum am mai spus, eu mi-s fana Star Trek, pentru ca are o poveste mai …altfel si un pic cu teleportarea si …oamenii si extraterestrii incearca o pace… –

mno, si cum ziceam, in afara ca m-am plictisit de moarte – toate aplicatiile mele imi sunt martore- sunt totusi 5 pasaje (maximum) in care da, e ok… in rest, replici de genul “ai vazut ca mi-am schimbat coafura?” (Printesa Leia)- “iti sta bine” (Jedi, cred!:))) plus altele, dar chiar nu m-am obosit sa le retin, filmul nu surprinde cu multe. Mi-au placut animalutele eliberate -ceva fa..fe…r..?

Da, … parca mi-a placut Poe cum isi conduce planurile, chiar daca e impulsiv si ar darama de unul singur pe Dark Force ala (uratenia aia…) ..

Snoke se vrea a fi personaj negativ, dar … chiar si atunci cand tinerelul speranta al raului e furios pe Jedi si ataca in manie… aici Snoke devine un pic parca pozitiv -ca tipa “opreste-te… crezi ca e mort?” – well, surpriza, nu numai ca Jedi nu moarte CHIAR atunci…dar nici macar …ok, nu va mai zic. Rey aduce cu Harry Potter -sau asa mi s-a parut mie. Si desi se da impresia ca ea e ultimul Jedi, totusi… eu zic ca in partea a noua (nu pot sa cred) .. va forma ea ceva -neo-rebeliune, something.

Anihilarea, abnegatia, lacomia, ura, razbunarea, sacrificiul, precum si eroismul sunt oarecum bine balansate, dar parca nu se leaga cu actiunea – parca ai impresia ca ceva lipseste (logica, firescul sau non-firescul au si ele o profunzime). Eu cel putin asa am simtit.

Keylo-Rey au un fel de legatura -exact cum se intalnea in Harry Potter -Cap-de-Mort, ceea ce m-a enervat la culme – o idee PROPRIE …nu? ADICA, exact ca in “Pocalul de Foc” (volumul 4).. se leaga mintile, bla bla, de fapt nu e asa.. pana la urma, ti se pare ca e la misto joaca asta cu nervii si sentimentele celor doi – plus ai tai, ca … marai deja dupa o ora jumate sa pleci (asa eram eu, de fapt dupa primele 40 de minute).

Cand e vorba de SF sunt foarte apriga, pentru ca trebuie nu stiu, sa surprinda, nu sa iti fuga prin fata ochilor fara sa simti ceva – am zis, da, sunt 4-5 pasaje bune de film, restul… nu.

Sa va zic ca la SF Star Wars nu a fost inclusa la top10?

Prometheus da, The planet of Apes da, chiar si Contagion a fost ok.. dar …brr. mi s-au strapezit dintii. 😀

Eu i-am dat un 6, maximum 7, pentru ca nu convinge la anumite aspecte – in afara unor replici groaznice (cred ca un copil de clasa a 4-a are mai multa inspiratie la scris scripturi si tot felul de propozitii)-, mai sunt si taraganarea actiunilor..

 

 

 

Va mai las cateva idei. Poate va prindeti de ce .. nu merge. La altele. 😀

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.