omenie si supunere

Buna!

Saptamana asta a fost un tumult si cumul de energii. De grade diferite de intensitate – a murit Regele Mihai I-, nici nu ne-am bezmeticit bine, aparea isteria (Care inca tine, dar apoi o sa fie uitata, cum suntem noi, ne agitam mult si uitam repede, exceptie paranoicii si schizoizii!) si .. iaca imi rasar in minte niste vorbe de candva gandite: autosuficientii, un neam bine inradacinat si care …isi autoderoga niste “chestii” ..care nu isi au rostul.

Sa o luam cu usurelul.

Saptamana incepea cu decesul anuntat -din Elvetia- al Regelui nostru. DA, Romania a avut si ea un rege, pe care comunistii l-au exilat si bla bla – ca nu a avut nicio putere, nu stiu CUM au reusit, dar da, umbra si buba s-au spart si pe la noi.

La 19 ani maresalul Antonescu l-a luat pe sus … va las interviul. Am fost mereu enervata pe istoria noastra…

 

VA LAS filmul

 

Odihneasca-se in Pace!

Ce ramane in urma Altetei Sale?

Printre morminte sufletesti ambulante -zombii reali! dpdv sufleteste si mental- raman umbrele de constienta.

Nu constiinta, nuuu… constienta. adica un fel de farama dintr-un ceva, care candva era grandios.

Raman copiii fara nicio speranta -saracia, boala si sperantele desarte, familii destramate, …

Ramane o natura batjocorita in ultimul hal.

Raman femeile privite ca pe marfa de schimb – cel putin.

Raman batranii, pe strazi multi sau in case goale si golite -desi candva se auzeau rasetele copiilor, care erau acasa si care asteptau vacanta de iarna si nu numai.

Ramanem noi, cei care ne credem morali, dar care avem si sangele lui pe sufletele noastre. Pentru ca incet, dar sigur, TOTI am contribuit la aceasta istorie, fila de istorie trista. dezamagitor si arde pe suflet.

AM ratat nu numai tot ce se putea rata, am ratat exact ceea ce ne putea salva de la acest dezastru care continua, de cardasie si de hotie si …multe bube sparte pe spinarea noastra.

Raman oamenii goi. Atat.

 

Si apropo de oameni goi…

Trecem de acolo, ca sunt prea multe de zis pentru cat de putin am facut TOTI pentru el … SI ajungem la tipa cu metroul, care a impins DUPA CE S-A ASIGURAT CLAR SI FARA de tagada ca victimele nu au nicio sansa … DA, in Romania noastra, unde oamenii bolnavi psihic sunt lasati pe strada – uneori…2-3 paturi nu ajung, pentru ca fiecare dintre noi ascundem niste monstri – mai mult sau mai putin evidenti.

Tipa asta insa m-a intrigat pentru modul repetitiv pe care l-a aplicat si furia cu care si-a impins victimele. Una e sa impingi in gluma -desi, sincer, nu ii vad rostul unui astfel de gest- si alta e intentia insotita de ura. E monstruos ce iese din combinatia asta. plus ca .. psihopatia nu se manifesta cu sentimente fata de oameni.. e ca si cum nu simt remuscare. ori ea nu prea – a mers linistita, ca si cum nimic nu s-a intamplat, fara gesturi care sa mimeze vreo urma de …slabiciune.

 

si cica suntem in POSTUL Craciunului…. supunerea fata de legile spirituale si cele umane nu au nicio treaba pe pamantul romanesc. Ne paste o noua criza economica, perspectivele de viitor sunt sumbre si pe alocuri lipsesc cu desavarsire, intotdeauna … prin cheta sa se faca ceva -desi UE da atatia bani PENTRU ACELEASI scopuri…

CE ROST ARE sa te zbati intr-o tara cu multe sisteme corupte, libere la delapidari si crime?

RAUL necesar a fost demult un must have sau must do.. insa acum unii il simtim mai mult -si mai prezent.

Copiii, femeile, batranii si natura sunt elemente fragile intr-o societate condusa parca in ura, in dizarmonie si incongruenta cu valorile umane… trist e ca … totul e relativ si reversibil.

Doar ca pana atunci, timpul parca se strange pe cord si creier. uneori.

Siii, ca totul sa fie “cool”, in Valcea se desfiinteaza scoli – in speta Liceul Henry Coanda. “Reorganizarea” ii costa pe 716 copii mult.

O FI VREUN PLAN DIABOLIC? o fi inconstienta? o fi… ce o fi?

RASPUNDETI VOI! Cei care va credeti adulti responsabili.

 

B.H.

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.