the slider review

Salutare!

Astazi e despre un filmosag, pe nume THE SLIDER, in regia lui Carlo Fusco, cel care a mai facut si “Romance in Black” (2016), “Sins Expiation” / Mântuirea (2012) sau “Prigioniero di un segreto” (2010).

In acest Slider avem cateva personaje intr-un spatiu aproape definit – daca ar fi dupa aprecierile mele, cam la Sud de Romanie, dar nha, incurcate sunt caile Domnului pentru ca ceva sa fie exact, no?

Actorii nu sunt foarte cunoscuti – Ervin Bejleri (Michael Martini), Ieva Lykos (Ester, sotia lui Michael), Tom Sizemore, Bruce Davison, Daryl Hannah (Carol), Giuseppe Piconi (dr. De Angelis)-, dar o avem pe Maia Morgenstern (mama lui Michael), care e de-a casei, deci e ok. 😀

Partea cu actorii am rezolvat-o, hai sa intram in painea cu intriga, actiunea, previzibilitate si alte d-astea, care pot face sau nu un film acceptabil sau …o rana.

Michael e un infirmier (deci are acces in toate salile si salonasele si budele posibile!) intr-un spital de la sat -oricare e ala, nu mai conteaza. Acasa cand ajunge,el trebuie sa aiba grija de sotie, Ester, care “sufera” de depresie post-partum (adica de dupa nastere, inclusiv daca e copilul nascut viu sau nu, femeia are o perioada in care trebuie sa se adune sau are un colaps, care poate fi acut sau cronic, cand se termina urat (pentru copil sau pentru sine)). Ea e la pat -refuza mancarea, refuza sa mearga la baie singura (numai si decat carata in brate de catre Michael).

La lucru, Michael ii cere pastile antidepresive unui coleg (asistent sau something) pentru ca “sotia mea, e bolnava”-la un moment dat, cere prea multe, iar colegul isi pierde locul de munca (fiind prins ca fura medicamente (ghici pentru cine!?)).

Lucrurile devin grave. Mama lui Michael vrea sa isi vada nepotelul – poate si ea a contribuit (cu presiunea psihica la care sunt supusi uneori copiii, pentru ca asteptari, pentru ca dorinte…) la boala lui Michael?? – si iac-asa, dragii mei… crimele se multiplica, boala se agraveaza … si totul..devine un carusel de emotii si de demoni scosi la lumina prin intermediul dramei.

Un film de nota 7. Mai mult nu, ca nu … deci nu. 😀

Sa mergeti si voi -ce, numai eu?? 😀

 

 

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.

You must be logged in to post a comment.